Het is niet nieuw en is al veel vaker voorgekomen, maar de laatse periode ontvang ik zelf weer heel veel phising mailtjes voor AdWords. Wat is het? In een e-mail wordt gevraagd om in te loggen in jouw AdWords account, terwijl je in werkelijkheid naar een andere domeinnaam wordt verwezen. In mijn geval was dat: http://adwords.google.com.googadw.cn/select/Login/. Je ziet, het is een Chinese website en dus niet de echte AdWords inlogpagina. Let dus goed op en wees hier voorzichtig mee! Zeker als je betalingsgegevens in gaat vullen! Zie hieronder de complete tekst van het mailtje:
not accept incoming email. Please do not reply to this message.
——————————————————————————–
Dear Google AdWords Customer,
Please sign in to your account at >>>>>>>>>>>>>, and update your billing information.
Your account will be reactivated as soon as you update your payment information.
Your ads will show immediately if you decide to pay for clicks via credit
or debit card. If you decide to pay by direct debit, we may need to receive
your signed debit authorization before your ads start running,
depending on your location.
If you choose bank transfer, your ads will show as soon as we receive your
first payment.
We look forward to providing you with the most effective advertising available.
Sincerely,
———————————————————————————-
The Google AdWords Team
LET OP: weer nieuwe AdWords phising mails! « AdWords Weblog door J8 Zoekmachine Marketing zei
[...] wordt naar de betalinggegevens van Adwords klanten. Ditmaal geen Chinese bende, zoals de vorige phising AdWords mails maar nu proberen ze het vanuit Rusland met een .ru domeinnaam. Dit keer verzoeken ze je de Google [...]
LET OP: nieuwe AdWords phising mails! « AdWords Weblog door J8 Zoekmachine Marketing zei
[...] wordt naar de betalinggegevens van Adwords klanten. Ditmaal geen Chinese bende, zoals de vorige phising AdWords mails maar nu proberen ze het vanuit Rusland met een .ru domeinnaam. Dit keer verzoeken ze je de Google [...]